Łatwy zwrot produktu
Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu 14 dni możesz odstąpić od umowy bez podania przyczyny.
Kompleks odpornościowy to wysoce skuteczna porcja składników dobranych w taki sposób, aby efektywnie wpływały na ochronę naszego organizmu. Zawiera owoce bzu czarnego w wysokoskoncentrowanej formie oraz witaminę C w postaci Ester-C® – formie o neutralnym pH, łagodniejszej dla żołądka. Badania dowodzą, że Ester-C® jest lepiej tolerowany przez organizm człowieka niż kwas L-askorbinowy1. Zawiera bowiem L-askorbinian wapnia oraz aktywne metabolity witaminy C. Nasz Kompleks ma także wysoką zawartość witaminy D. Dodatkowym atutem jest połączenie 3 składników mineralnych o właściwościach antyoksydacyjnych i wspierających odporność – cynku, selenu i miedzi. Formuła uzupełniona została o beta-glukany pochodzące z drożdży o właściwościach regulujących pracę układu odpornościowego4.
Witamina C, witamina D, miedź, cynk i selen pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Witamina C, cynk, miedź i selen pomagają w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Witamina C i miedź przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (2 kapsułki) zawiera:
Witamina C (Ester-C® – L-askorbinian wapnia) – 400 mg (500% RWS*)
Beta-glukany (z drożdży S. cerevisiae) – 250 mg
Cynk (pikolinian cynku) – 15 mg (150% RWS*)
Sproszkowany koncentrat z owoców bzu czarnego (ekstrakt 72:1 – ekwiwalent 4150 mg owoców) – 57,6 mg
Selen (L-selenometionina) – 125 µg (227% RWS*)
Witamina D (2000 IU, cholekalcyferol) – 50 µg (1000% RWS*)
Miedź (glukonian miedzi (II)) – 1,5 mg (150% RWS*)
*RWS – Referencyjnych Wartości Spożycia
Składniki:
witamina C (Ester-C®, L-askorbinian wapnia), beta-glukany (z drożdży S. cerevisiae), substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza, cynk (pikolinian cynku), sproszkowany koncentrat z owoców bzu czarnego (ekstrakt 72:1), selen (L-selenometionina), substancja wypełniająca: fosforany wapnia, witamina D (2000 IU, cholekalcyferol), substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe (roślinnych) kwasów tłuszczowych, sproszkowany biały ryż, maltodekstryna, miedź (glukonian miedzi (II)), skrobia, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu; cukier.