Łatwy zwrot produktu
Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu 14 dni możesz odstąpić od umowy bez podania przyczyny.
Standaryzowany czosnek firmy Solgar jest wyjątkowy na polskim rynku, gdyż zawiera gwarantowany potencjał allicyny (0,75 mg w kapsułce). Zapewniamy też, że w 500 mg sproszkowanego czosnku znajduje się 5 mg alliiny. W wyniku oddziaływania zawartego w produkcie enzymu allinazy na alliinę w środowisku wodnym powstaje allicyna1.
Szanując potrzeby odbiorców Solgar dochowuje najwyższej staranności, by dostarczać wysokiej jakości produkty spełniające wymagania wegan i wegetarian. Opracowany w nowoczesnym laboratorium standaryzowany czosnek chroniony jest kapsułką roślinną, a żaden z użytych składników kapsułki (substancje wypełniające i przeciwzbrylające) nie jest pochodzenia zwierzęcego. Sproszkowany czosnek użyty w produkcie został wytworzony z główek czosnku uprawianych bez użycia sztucznych pestycydów i nawozów (certyfikat Quality Assurance International).
Właściwości czosnku:
• zawiera przeciwutleniacze, pozwala zwiększyć zdolności aktyoksydacyjne organizmu;
• pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu i homocysteiny we krwi, pomaga w utrzymaniu zdrowia serca;
• przyczynia się do odporności na krótkotrwały stres;
• pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji układu oddechowego;
• może przyczynić się do zachowania równowagi mikrobiologicznej w jelitach i do obrony przed szkodliwymi mikroorganizmami.
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (1 lub 2 kapsułki) zawiera:
Sproszkowany czosnek (Allium sativum )* – 500 mg / 1000 mg
w tym alliina – 5 mg / 10 mg
*Potencjał allicyny obliczony zgodnie z United States Pharmacopeia: 0,75 mg / 1,5 mg. Allicyna powstaje z alliiny w wyniku oddziaływania zawartego w czosnku enzymu allinazy na alliinę w środowisku wodnym.
Składniki:
sproszkowany czosnek (Allium sativum) w tym alliina, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza.