Łatwy zwrot produktu
Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu 14 dni możesz odstąpić od umowy bez podania przyczyny.
W literaturze naukowej wiele uwagi poświęca żywności sojowej, przede wszystkim dlatego, że są one bogatymi źródłami izoflawonów. Izoflawony sojowe to fitoestrogeny występujące w dużych ilościach w ziarnach soi. Trzy główne izoflawony to daidzeina, genisteina i glicyteina11.
Izoflawony sojowe będą pomocne dla kobiet w czasie lub po menopauzie – mogą łagodzić uderzenia gorąca, wpłynąć pozytywnie na układ krążenia oraz ogólnie poprawić zdrowie11. Co więcej, kobiety po menopauzie, których gospodarka hormonalna jest uboższa o estrogeny, mogą mieć problemy z układem kostnym. Badania dowodzą, że u kobiet, które spożywają więcej produktów pochodzenia sojowego obserwuje się niższą ilość złamań kości12. Dlatego też warto do swojej codziennej diety wprowadzić suplementację izoflawonami sojowymi.
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (1 do 2 tabletek) zawiera:
Izoflawony sojowe z ekstraktu z kiełków soi:
1 tabletka – 38 mg
2 tabletki – 76mg
Składniki:
substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna; izoflawony sojowe (z ekstraktu z kiełków soi), substancje przeciwzbrylające (dwutlenek krzemu, sole magnezowe (roślinnych) kwasów tłuszczowych), stabilizator: guma celulozowa usieciowana, substancje glazurujące (hydroksypropylometyloceluloza, glicerol roślinny (z oleju z ziaren palmowych i oleju kokosowego), wosk carnauba).